2011. július 22., péntek

Magos rizs

Ma reggel nagy lendülettel indultam főzni a konyhába, de a hűtő kongó ürességéről visszapattantam:-DDD 
Nem voltam bevásárolni még a héten. Szerencsére akadt ez-az itthon. A pécsi indiai étteremben ettem először mindenféle magos rizst, de mivel abba szójaszószt tettek és az sincs itthon (mellesleg gyakran búzát is tartalmaz...), kókusztej adta meg az alapot.



Hozzávalók:


1 bögre rizs (candida: barnarizs, 3szoros vízmennyiséggel több főzési idővel)
mindenféle magvak (nálam kesudió, mandula volt elérhető)
1 bögre kókusztej 
1 bögre víz 
3 gerezd fokhagyma
1 chilli
curry, kurkuma, só

A rizst, magvakat kevés olajon megpirítjuk, vigyázunk, hogy ne égjen oda. Aztán jönnek a fűszerek, egy picit velük is pirítjuk az egészet. Majd felöntjük a kókusztejjel és a vízzel és készre főzzük. Jó lett volna még egy kis husi, de az sem volt. Így ma köret lesz a főétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése