Elsőként a kókusztejet próbáltam ki a következő módszerrel:
Vettem egy igazi kókuszdiót :) Úgy érdemes kiválasztani a tutit, hogy lötyögjön még benne a lé ill. a három "bütyöknél" ne legyen romlott.
Feltörés után a vékony barna héját is lehámoztam, feldaraboltam kisebb darabokra és kevés tisztított vízzel összeturmixoltam.
Állni hagytam pár órán keresztül, ismét összeturmixoltam, végül egy mosózsákon keresztül átszűrtem. Ez lehet géz vagy függöny is, ami éppen van otthon.
A kókuszreszeléket meg lehet szárítani és sütikbe, müzlibe, bármibe felhasználni.
Jelenleg egy kókuszdió ára a Tescoban 149 Ft.
király vagy, andi! hogy vágtad szét a kókuszt?
VálaszTörlésazt nem én csináltam :) de kalapáccsal állítólag könnyen megy...
VálaszTörléswow, ez csuuuuuuucs! nagyon-nagyon tuti!
VálaszTörlés