Gluténmentes, tejmentes, candida receptek... és sokminden más - Babylinaris, Girlinaris, Booklinaris
2012. február 22., szerda
Karalábés kence
hozzávalók:
1 kicsi karalábé (hámozva, darabokra vágva)
5 ek napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
1 ek szárított bazsalikom (jobb híján)
5 ek napraforgó olaj (hidegen sajtolt)
só, chilli ízlés szerint
be az aprítóba és kész. (magam is meglepődtem, hogy milyen finom lett. enyhén fokhagymás, friss íz.
a napraforgómagról egy kis infó: gazdag telítetlen zsírsavakban, B1 és E vitaminban, magnéziumban, káliumban és kalciumban.
változatok:
- fokhagyma, olaj és bazsalikom helyett egy nagy marék olívabogyó.
- karalábé, olasz fűszerkeverék, 5 ek napraforgómag és legalább ugyanennyi paradicsomlé.
Címkék:
Candida,
Gluténmentes,
Húsmentes,
Karalábé,
Napraforgó,
Pástétomok,
Tejmentes,
Vegán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése